In zomervakantie kunstworkshops voor kinderen in Stedelijk Museum Breda

Ouders die in de zomervakantie met hun kinderen ook iets anders dan een pretpark willen bezoeken kunnen met hun kroost terecht in het Stedelijk Museum Breda. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen een kunstwerkshop volgen onder leiding van een kunstenaar.

In de workshop leren kinderen naar de wereld kijken door de ogen van een kunstenaar, en uiteraard gaan ze ook zelf creatief aan de slag. Elke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen iedere week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken. De workshops worden gegeven door de kunstenaars Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en Margot Zweers. 
Eerst nemen de kunstenaars de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museum. Om te kijken, luisteren, bewegen en de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. Vol ideeën gaan de kinderen in NEXT aan de slag met de kunstenaar. Wat wordt het? Tekenen met Danielle? Freestylen met Arjan? Of werken met de speciale verfkwast van Romee? Het kan alle kanten op. 

Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in de projectruimte NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Deze is te zien vanaf 3 september tot en met 26 september. 

De workshops worden binnen het programma van Summerschool gegeven van 28 juli t/m 3 september op iedere woensdag, donderdag en vrijdag. Van 10:00 uur tot 13:00 uur. Meer informatie en aanmelden op www.stedelijkmuseumbreda.nl/summerschool

Foto boven > Bas Czerwinski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *