Twee Noord-Brabantse projecten op nominatie voor Gebouw van het Jaar 2021

Dit jaar staan er maar liefst twee Noord-Brabantse gebouwen op de nominatie om verkozen te worden tot BNA Beste Gebouw van het Jaar: Villa Fifty-Fifty in Eindhoven door het Amsterdamse architectenbureau Studioninedots (categorie Particuliere woonbeleving) en het kantoor van bouwbedrijf Berghege in Oss door architectenbureau De Twee Snoeken uit ’s-Hertogenbosch (categorie Stimulerende omgevingen). In totaal omvat de lijst twaalf genomineerden in vier categorieën, gekozen uit 108 inzendingen.

Villa Fifty-Fifty | Fotografie > Frans Parthesius

Villa Fifty-Fifty is een transparant familiehuis dat oogt als een paviljoen, ‘half huis- half tuin’, op de overgang van Strijp-R naar het naastgelegen landgoed. Het kantoor van bouwbedrijf Berghege is gehuisvest in een monumentaal pand, een voormalige negentiende-eeuws Fraterhuis dat door De Twee Snoeken is gerenoveerd en uitgebreid.

Kantoor bouwbedrijf Berghege | Fotografie > Joep Jacobs

De vakjury, onder voorzitterschap van Alexander Pechtold, maakt op 16 september 2021 de winnaar bekend. De genomineerde gebouwen maken zowel kans op de prijs van de vakjury als op de publieksprijs. De BNA (de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus) houdt de verkiezing van Gebouw van het Jaar elk jaar. In 2020 jaar won Forum Groningen door NL Architects de prijs van de vakjury. DomusDela in Eindhoven won toen de publieksprijs. (cl)

Villa Fifty-Fifty (bna.nl)

Kantoor Bouwbedrijf Berghege (bna.nl)

Lees ook in Brabant Cultureel:
DomusDela is winnaar van de publieksprijs BNA Gebouw van het Jaar 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *