Rembrandts Nachtwacht in Loon op Zand

Door een samenwerking van het Rijksmuseum Amsterdam en Philips Nederland – hoofdsponsor van het museum – reist al bijna een jaar een levensgrote reproductie van De Nachtwacht in de hoogst mogelijker resolutie door Nederland. Zorginstellingen en ziekenhuizen kunnen dit kunstwerk gedurende twee weken in huis krijgen om zo de bewoners, patiënten en personeel een moment van rust en bezinning bij Nederlands beroemdste kunstwerk te gunnen.

Foto > In den Uilenhoek, Loon op Zand

Tal van instellingen maakten hiervan al gebruik, maar in Loon op Zand bleken zowel de Serviceresidentie Molenwijk als Zorglocatie Venloene er de ruimte niet voor te hebben. De maatschappelijk culturele werkplaats ‘Het Uilennest’ in het centrum van Loon op Zand bood uitkomst. Beide instellingen zijn dichtbij en de ruimte is in principe voor iedereen open. Daardoor is nog tot en met 14 juni De Nachtwacht daar nu dagelijks van 13 tot 17 uur in alle rust te bewonderen. De toegang is gratis en er mogen maximaal dertig bezoekers via een veilige looproute tegelijkertijd naar binnen. Het adres is Weteringstraat 17a, 5175 CA Loon op Zand. Dit is een doodlopende straat waar voor bezoekers geen parkeergelegenheid is. Parkeren kan bij het winkelcentrum aan het Oranjeplein of bij de Wetering aan de Ecliptica, vanwaar u in minder dan vijf minuten naar De Nachtwacht wandelt. (lt)

De Nachtwacht in Loon op Zand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *