Storioni Festival in Eindhoven noodgedwongen opnieuw digitaal

Net als vorig jarig zal vanwege corona het Storioni Festival voor kamermuziek in Eindhoven alleen digitaal te volgen zijn. De tien concerten die gepland staan tussen 27 en 30 mei 2021 zullen alle live worden gestreamd. Bij één optreden kan wel publiek aanwezig zijn omdat het is opgezet als een drive-in concert.

De livestreamconcerten worden op bijzondere locaties in en rondom Eindhoven opgenomen, zoals De Paterskerk van DomusDela, de werkplaats van Piet Hein Eek en Kasteel Heeze. De musici die optreden zijn onder andere bandoneonist Carel Kraayenhof, de Australische componist Brett Dean, de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj en het Matangi Quartet. Het Rembrandt Frerichs Trio laat jazz en klassiek elkaar ontmoeten en liet zich voor dit programma inspireren door Sweelinck, Bach, Brahms en Messiaen. Gastheer is en blijft het Storioni Trio dat bestaat uit pianist Bart van de Roer en de cellist Marc Vossen en violist Wouter Vossen. Zij namen in 2008 het initiatief voor het festival.

Ambulancedienst

Eén concert gaat dit jaar wel fysiek door: De Wachtkamer. In navolging van het spraakmakende Spoedeisende Honger realiseert De Ambulancedienst dit concert in samenwerking met Storioni Festival op zaterdag 22 mei. Tijdens dit unieke concert staat de bezoeker op verrassende wijze in de wacht en worden de honger én muzikale trek gestild met een concert van het Storioni Trio. Het evenement speelt zich af in en rondom de eigen auto en is geschikt voor iedereen van jong tot oud.

De gebroeders Vossen, Wouter viool en Marc cello, vormen samen met pianist Bart van de Roer het Storioni Trio. Foto Mike Roelofs

Verder staat de wereldpremière van Brett Deans Imaginary Ballet op het programma. Pianist van het Storioni Trio, Bart van de Roer: ‘De Australische componist Brett Dean stond in 2020 al op het programma, maar is nu gelukkig wel van de partij. Hij speelt mee, als altviolist, tijdens de wereldpremière van zijn pianokwartet Imaginary Ballet. Dat is toch wel erg uniek en ik verheug me erop om met de componist zijn werk te spelen.’

Het Storioni Trio nodigt naast een aantal bekende gezichten juist ook de nieuwe generatie kamermusici uit. ‘Niets is belangrijker dan aanstormende talenten een podium bieden’, stelt Wouter Vossen, violist van het Storioni Trio. Met de meest veelbelovende jonge ensembles van Nederland wordt het festival dus ook afgetrapt. ‘Juist nu, in deze vreemde tijden, hopen we deze talenten een podium te bieden. Dat doen we met de concerten, maar bijvoorbeeld ook tijdens het Storioni Concours waarin jonge ensembles het tegen elkaar opnemen.’ (en)

Meer informatie op www.storioni-festival.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Carl Kraayenhofs tango en de vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *