Vijf jaar online kunstadvies wordt gevierd met fysieke expositie

Vijf jaar geleden startte Hanneke Janssen haar online kunstadviesbureau nadat zij in Eindhoven de deuren sloot van Galerie Janssen. Om dit jubileum te vieren wilde zij weer eens een fysieke expositie maken. Pennings Foundation in Eindhoven stelt de ruimte beschikbaar en daar is vanaf zaterdag 15 mei tot en met 20 juni 2021 de expositie De kunst van het kijken te zien. De expositie is een ode aan de kunstenaars met wie Janssen de afgelopen dertig jaar heeft samengewerkt, eerst voor Galerie Willy Schoots en later voor Galerie Janssen. Kunstenaars door wie zij het kijken naar kunst heeft ontwikkeld.

Met deze expositie toont Janssen haar brede interesse in beeldende kunst, niet alleen door de keuze van verschillende disciplines, maar ook van uiteenlopende stijlen. Er is werk te zien van onder meer Paul Panhuysen, Leon Adriaans, J.C.J. Vanderheyden, Armando, maar ook van hedendaagse kunstenaars als Linda Arts, Eja Siepman van den Berg, Rudi Struik, Guus Koenraads, Frank Eerhart en Toos Nijssen.

Blik in de expositie De kunst van het kijken met werk van Jan van Munster en Linda Arts. Foto > Hetty de Groot

Eveneens op 15 mei gaat bij Pennings Foundation de solopresentatie Lost in Transition van Toos Nijssen van start. In een multimedia installatie met video laat deze beeldend kunstenaar personages uit haar tekeningen levensgroot tot leven komen. De personages verbeelden emoties als kwetsbaarheid en eenzaamheid en lijken op te gaan in de wereld van het bos. Het werk van Nijssen is persoonlijk, maar de emoties zijn voor iedereen herkenbaar. Dat geldt ook voor de thema’s die zij hanteert, zoals de positie van de vrouw in de samenleving en emancipatie. Deze installatie heeft alles te maken met het verschijnen van Nijssens boek tweehonderd dagen tekenen.

Lost in Transition van Toos Nijssen

Als derde start er in hetzelfde weekend een presentatie van fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw. Het is de preview van een solo-expositie over rouwverwerking die gepland staat voor 2022. De presentatie heet Zul je met mij… en ook deze presentatie hangt samen met de publicatie van een boek.

Gerdien Wolthaus Paauw > beeld uit Zul je met mij…

Tijdens genoemde exposities worden tal van activiteiten georganiseerd, coronaproof uiteraard. Zowel voor de activiteiten als voor bezoek aan de exposities moet worden aangemeld via de website van Pennings Foundation. De openingstijden zijn voor deze exposities verruimd: van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur, ook beide pinksterdagen is de galerie geopend. (ivb)

www.penningsfoundation.com

Vertrek van Rudi Struik > De kunst van het kijken

www.dekunstvanhetkijken.nl

Lees ook in Brabant Cultreel:
Toos Nijssen maakt iedere dag een tekening als afsluiting van de dag

‘Zul je met mij’ is een liefdesbetuiging in foto’s en woorden

Beeld boven dit bericht > Yumiko Yoneda > De kunst van het kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *