Juryrapport vervalt, Idje van Dijk-Mulders wint RK Kunstprijs

De Brabantse Prijs voor de Rooms Katholieke Schilderkunst, ingesteld door Rob Elings, is toegekend aan Idje van Dijk-Mulders uit Herpen voor haar schilderij Witte Engel. Van Dijk-Mulders werd als beeldend kunstenares vooral bekend als ontwerpster en maakster van vaandels voor gilden en muziekverenigingen.

De organisatie en uitvoering van deze kunstprijs mag wonderlijk heten. Het geheel werd opgezet als een verkooptentoonstelling annex wedstrijd met een jury van professionals uit de kunstwereld. Blijkbaar had deze jury moeite het eens te worden, want de eerder aangekondigde prijsuitreiking werd uitgesteld. Nu staat in een korte verklaring van de organisator die blijkbaar een juryrapport moet vervangen: ‘Buiten de oorspronkelijke jury om, wiens rapport is komen te vervallen, heeft de organisatie besloten om uw werk “Witte Engel” te bekronen.’

Witte Engel van Idje van Dijk-Mulders

Als motivatie zegt deze verklaring: ‘De verschijning van de Engel uit de hemel in de hof op aarde, welke uit uw hand vloeide, is in staat ons beschouwers te verblijden en met hart en ziel hernieuwd op het hemelse te wijzen. Uw werk voldoet aan de doelstellingen van het document van Sint Johannes Paulus II aan de kunstenaars en wij hopen in de nabije toekomst nieuwe schilderijen van U te mogen bewonderen.’

De ingezonden werken zijn nog tot en met 30 mei 2021 te zien bij Galerie Marc Bies in Aarle-Rixtel. (lt)

prijs-winnaar-2020-brabantseprijsvoordeschilderkunst

Lees ook in Brabant Cultureel:
Bekendmaking prijs voor de rooms katholieke schilderkunst 2020
Nieuwe prijs voor rooms katholieke schilderkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *