Erfgoed Brabant stelt twee nieuwe prijzen in

Erfgoed Brabant presenteert twee nieuwe prijzen: Brabants Lof en Brabantse BeLofte. Ze zijn voor respectievelijk een erfgoedproject en een nog uit te voeren erfgoedconcept en belangrijke criteria voor het winnen zijn oog voor diversiteit en inclusie, samenwerking tussen erfgoed en een andere sector, publieksgerichtheid en betrekking op Noord-Brabant en Brabants erfgoed. De projecten moeten bovendien aanhaken bij de actualiteit. En er zijn zowaar geldbedragen te winnen.

Brabants Lof bestaat uit een geldbedrag van vierduizend euro. De aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte – voor een idee of concept dat nog in de steigers staat – bedraagt duizend euro plus een samenwerkingstraject met Erfgoed Brabant, aangepast aan de wensen en behoeften van de winnaar. Daarvoor staan volgens de website van Erfgoed Brabant vijf medewerkers in de startblokken.

Om mee te dingen naar deze prijzen kunnen projecten en concepten bij Erfgoed Brabant worden ingediend tot en met 8 september 2021 (uiterlijk tot 23:59 uur). Ingediende projecten komen in een longlist op de website. Dat is mooi, want dat kan anderen inspireren. Zo helpen de indieners van projecten hun collega’s. (lt)

Meer informatie op www.erfgoedbrabant.nl/erfgoedprijs

Reacties (1)

 1. Willem Jonkergouw kamer schreef:

  Enige tijd geleden schreef ik mijn verhaal, “Communiepak”.
  Dit is in “Het Geheugen van Tilburg- terug te vinden als immaterieel Erfgoed.
  Ik vraag me af of dat ook voor Brabant mee kan doen.
  Het is het authentieke verhaal over mijn eigen Eerste Communie!
  Ik ben nu 81 jaar oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *