Opnieuw geen Brabantsedag, mogelijk alternatief programma

Traditiegetrouw trekt iedere laatste zondag van augustus de theaterparade van de Brabantsedag door de straten van Heeze. En traditiegetrouw start 1 juni het bouwseizoen. Wagenbouwers drie maanden laten werken aan de bouw van een wagen, compleet met theaterspel en kostuums, met het risico dat de optocht niet kan doorgaan, dát wil het bestuur voorkomen. Over wat eind augustus wel of niet mogelijk is qua bezoekersaantallen van grote evenementen, heerst nog teveel onzekerheid. Daarom wordt de 63ste Brabantsedag met een jaar uitgesteld, alweer. Het bestuur maakte dit bekend op 28 april, “met pijn in het hart”.

Wagenbouwersgroep De Laarstukken. Foto > Bert Keet

“Dit besluit van de Stichting Brabantsedag is tot stand gekomen na uitvoerig overleg met wagenbouwers, vrijwilligers en overheidsinstanties. Het algemene gevoel overheerst dat er in augustus veel meer mogelijk zal zijn, echter is dit voor onze parade en de bijbehorende voorbereidingen te laat”, zo laat het bestuur weten.

Er wordt nog wel gekeken of er in het laatste weekend van augustus een alternatief programma kan worden aangeboden. De 63ste theaterparade schuift een jaar op en staat nu gepland voor zondag 28 augustus 2022. Het thema is MET VERVE, verwijzend naar de schilderkunst in Noord-Brabant. (ivb)

Brabantsedag Heeze

Lees ook op Brabant Cultureel >
Parade Brabantsedag in 2020 alleen in Legosteentjes
Zestig jaar affiches voor de Brabantsedag toont de (on)macht der Verbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *