Michel Nierop nieuwe stadsdichter van Oss


Michel Nierop (40) volgt Han Jansen op als stadsdichter van Oss. Hij geniet ook bekendheid als muzikant. Sinds een aantal jaren vormt hij samen met Eke Zoll de band TurtleBack Lane. Hij heeft ook regelmatig opgetreden met de band Marooned.

Op allerlei open podia in deze regio en daarbuiten is Michel een graag geziene performer. Het Poëzie Podium Oss (PPO) die de stadsdichter sinds 2013 benoemt, is zeer verheugd met deze vijfde stadsdichter. Het PPO verwacht met hem een breed publiek aan te trekken. Eerdere stadsdichters waren Dichtersbent, Jan van den Boom, Kitty Schaap en tot 28 april Han Jansen.

Han Jansen was 741 dagen de stadsdichter van Oss. Hij heeft in deze periode ongeveer zestig stadsgedichten geschreven. Deze gedichten werden gepubliceerd in het voormalig weekblad De Sleutel en later voorgedragen bij Berghem TV en gepubliceerd via de kanalen van de bibliotheek, gemeente Oss en het Poëzie Podium Oss. 

De stadsgedichten van Jansen zijn verschenen in de door Circa Twee vormgegeven poëziebundel met de titel Een reis door Oss in 741 dagen. Deze is te koop voor tien euro bij boekhandel Derijks en via het secretariaat van het Poëzie Podium Oss. 

Het is voor de poëzie en het geschreven woord in Oss teleurstellend dat de gemeente Oss niet bereid is om de functie van stadsdichter officieel te maken. Dit tot in tegenstelling van omliggende gemeentes en de rest van Nederland. Maar het PPO geeft niet op en ook de talentvolle dichter Michel Nierop niet. Hij is bereid om zich de komende twee jaar belangeloos te gaan inzetten voor Oss en via een stadsgedicht verslag te doen wat hem zoal opvalt in onze gemeente. 

Het PPO doet een beroep op de instanties in het Osse sociale en maatschappelijke verkeer om gebruik te maken van de mogelijkheid de stadsdichter in te schakelen bij speciale gelegenheden, zoals onlangs bij het honderdjarig bestaan van de bibliotheek. (en)

www.poeziepodiumoss.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Stadsdichter in Noord-Brabant doet het vaak alleen voor de eer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *