Jazz in Duketown 2021 vanwege corona niet in de binnenstad van Den Bosch

De organisatie is er zeker van: Jazz in Duketown 2021 gaat door. Of er ook publiek bij aanwezig mag zijn, staat echter nog niet vast. Dat hangt er vanaf hoe bedreigend het coronavirus nog is met Pinksteren, traditioneel het weekend van Jazz in Duktetown.

De Bossche binnenstad is vanwege covid-19 dit jaar niet het podium waar alle optredens zullen plaatsvinden. Net als theaterfestival Boulevard moet de organisatie uitwijken naar een andere locatie waar concerten coronaproof kunnen plaatsvinden. Die locatie is in en om het gebied de Tramkade, waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer de Verkadefabriek, Willem Twee Poppodium en/of Toonzaal. Ook zijn optredens voorzien in de buitenlucht bij de Citadel. Afhankelijk van de situatie op het moment zal invulling gegeven worden aan de locaties.

Het gratis festival duurt vier dagen, van 21 tot en met 24 mei. Op het programma staan onder meer New Cool Collective, Sven Hammond Soul, Jef Neve, Margriet Sjoerdsma Odelion Orchestra en BRUUT! & Anton Goudsmit en PAX The Humanoid. Het hele festival wordt live gestreamd waarbij er de hoop is dat ook publiek aanwezig mag zijn bij de optredens.

Jazz in Duketown op de Parade van Den Bosch in 2018. Foto > Evelien Gerrits

Sven Hammond Soul is te horen met materiaal van zijn gloednieuwe album waarop hij composities van de fameuze pianist Thelonious Monk heeft bewerkt. New Cool Collective brengt het speciale programma Speakeasies waarin de tijd van de kleine, illegale concerten uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging wordt herbeleefd. De Belgische pianist Jef Neve speelt werk van zijn nieuwe album Mysterium, een combinatie van jazz en klassieke muziek met onder meer Teus Nobel op trompet.

Jazz in Duketown richt zich ook dit jaar weer op jazz in de breedste zin van het woord, waarbij het programma varieert van akoestische jazz tot combinaties van jazz met soul, world, hiphop en klassieke muziek. (en)

www.jazzinduketown.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
Jazzvocalist Tijn Heijblom genomineerd voor Conservatorium Talent Award 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *