Studenten St. Joost maken animatiefilmpjes met als thema Hoop

‘Hoop’ is het thema van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, die vanwege corona is uitgesteld naar komende zomer. ‘Hoop’ is ook het thema waarmee studenten van de afdeling Illustrated & Animated Storytelling op St. Joost School of Art & Design eind vorig jaar aan de slag gingen. De studenten kregen de opdracht een animatiefilm te maken van ongeveer één minuut. De resulterende animaties worden deze zomer getoond in de Kloosterhoeve op het Biënnale-terrein in Oosterhout, maar ze zijn ook nu al te zien op de website van Kunst in de Heilige Driehoek. Een mooie samenwerking tussen de Biënnale en de academie.

Klik op de afbeelding en bekijk de filmpjes.

De studenten hebben in coronatijd aan de filmpjes gewerkt en de lockdown bleek dan ook vaak een inspiratiebron. Het zijn bijzondere filmpjes van (toen nog) eerstejaars die een verhaal vertellen, vaak de verbeelding van een persoonlijke beleving, over volhouden, verlangen, verwachten, verbinden, missen, protesteren, maar ook over geluk, liefde, eenzaamheid, verdriet, depressie, huidhonger en de digitale wereld. Kortom, over hoop, maar zeker ook over wanhoop. Niet alle filmpjes hebben een hoopvol einde. Opvallend is de veelheid aan stijlen. De animaties zijn voorzien van een ingesproken tekst, muziek of beide. Maar de beelden zijn sterk genoeg om ook zonder geluid een duidelijk verhaal te vertellen.

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is van 10 juli t/m 15 augustus 2021 te zien in de Sint-Paulus Abdij, Onze Lieve Vrouw Abdij en Sint-Catharinadal in Oosterhout. De deelnemende kunstenaars zijn, naast de makers van de animaties, Leendert van Accoleyen, Maarten Baas, Maria Blaisse, Berlinde de Bruyckere, Peter Buggenhout, Tom Claassen, Joost Conijn, Meschac Gaba, Guido Geelen, Jeppe Hein, Anish Kapoor, Job Koelewijn, Jelle Korevaar, Rabi Koria, Juliëtte Minchin, Marc Mulders, Sef Peeters, Emma van der Put, Robin Ramos & Kymani Ceder, Martin & Inge Riebeek, Maria Roosen, Bill Viola en Robert Zandvliet. De selectie is gemaakt door de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans. (ivb)

www.kunstindeheiligedriehoek.nl/animaties-st-joost-school-of-art-design/

Afbeelding boven dit bericht: honderden tetraëders met een boodschap van hoop moeten samen The Wall of Hope gaan vormen, die te zien zal zijn tijdens de Biënnale. Educatief project voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in Oosterhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *