Kunstenaar Guido van de Griendt overleden

De beeldend kunstenaar Guido van de Griendt is op Paaszondag 4 april 2021 overleden op zevenentachtigjarige leeftijd. Van de Griendt werd op 17 juni 1933 geboren in ’s-Hertogenbosch. Hij studeerde daar aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving en zette zijn schilderstudie voort in Amsterdam. Zelf heeft hij jarenlang, van 1969 tot 1990, les gegeven aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Van de Griendt heeft veel werk in opdracht uitgevoerd, waaronder een kruisweg in de Sint-Janskerk in Roosendaal, gebrandschilderde ramen in de kapel van het kasteel van Boxmeer en een glas in betonraam in het gemeentehuis van Mill.

3 staties van de kruisweg in de Sint-Janskerk in Roosendaal, getekend door Guido van de Griendt.

Werk van hem is ook te vinden in de Rijkscollectie, de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam en de collectie van de provincie Noord-Brabant. Op zijn website is een film te vinden waarin hij spreekt over zijn kruisweg. (av)

www.guidovandegriendt.nl (directe link naar de film)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *