Voorstelling ‘Brouwerskind’ nu ook als podcast te beluisteren

Anderhalf jaar later na hun gelijknamige voorstelling presenteren Anouk van den Berg en Peter Dictus nu de vijfdelige podcast-serie Brouwerskind, over de Drie Hoefijzers Brouwerij in Breda. De beide makers hebben niet alleen hun eigen voorstelling bewerkt, maar ook een nieuw verhaal toegevoegd. Brouwerskind is gratis te beluisteren via Soundcloud en Spotify.

In 2002 sloot het internationale concern Interbrew (nu AB InBev) de poorten van de Drie Hoefijzers Brouwerij in Breda. Daarmee kwam een einde aan een ruim drie eeuwen durende periode waarin de brouwersdynastie Smits van Waesberghe de economische en sociaal-culturele karakteristiek van Breda bepaalde. De brouwerij was een icoon, midden in de samenleving.

Het besluit van Interbrew zette meer dan driehonderd mensen op straat. De vader van regisseur Anouk van den Berg werkte destijds ook in de brouwerij. Zeventien jaar na de sluiting ging zij samen met tekstschrijver Peter Dictus op zoek naar het verhaal achter het roemruchte familiebedrijf. In september 2019 leidde dat tot de voorstelling Brouwerskind in het voormalige hoofdkantoor van de brouwerij. Deze theatrale audiotour langs cultureel erfgoed trok met tien uitvoeringen ruim achthonderd bezoekers.

Brouwerskind is een productie van De Gisting en productiehuis Bureau Pees. Samenstelling: Anouk van den Berg (regie) en Peter Dictus (tekst), audiomixage en muziek Bram Schouw / Studio Solo m.m.v. Anouk van den Berg, Peter Dictus, Frans Smits van Waesberghe jr., Constant Smits van Waesberghe, Netty Molenschot-Horsten en vele anderen. Productie De Gisting & Bureau Pees www.degisting.nl (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *