Directeur Van Hulst van festival Boulevard stapt over naar het Fonds Podiumkunsten

Na ruim zes jaar directeurschap verlaat Viktorien van Hulst de Stichting Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch en Stichting Bosse Nova. Zij start per 1 juli 2021 als directeur-bestuurder bij het Fonds Podiumkunsten, waar ze Henriëtte Post opvolgt.

Het Fonds Podiumkunsten geeft namens de rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten en heeft daarvoor jaarlijks een budget van 62 miljoen euro beschikbaar. Peggy Olislaegers (1966), voormalig directeur van de Nederlandse Dansdagen, treedt voor de editie 2021 van theaterfestival Boulevard op als interim-directeur. Zij gaat ook onderzoek doen naar een nieuw bestuursmodel.

Voorvechter

Mieke Geeraedts, voorzitter Raad van Toezicht, zegt in een persbericht: ‘We gaan Viktorien missen als boegbeeld van ons festival en bevlogen voorvechter van de podiumkunst en de rol daarvan in de samenleving. De sterke organisatie die ze achterlaat, geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.’

Theaterfestival Boulevard versterkte de afgelopen zes jaar haar naam als festival waar actuele ontwikkelingen in de podiumkunsten worden getoond voor een breed publiek. Onder leiding van Van Hulst initieerde het festival intensieve artistieke samenwerkingen met de directe omgeving en werd het actief in internationale netwerken, waaronder twee grote door Creative Europe ondersteunde projecten.

Daarnaast zette het festival, mede door de verhuizing naar een eigen pand met repetitiestudio’s, nog meer in op talentontwikkeling. In 2020 won Boulevard de Prijs van de Kritiek voor de speciale editie ‘Afzender Boulevard’, waarbij de directeur werd geprezen voor haar inzet voor de positie van de Nederlandse podiumkunstenfestivals.

Editie 2021

Theaterfestival Boulevard maakte recent bekend dat in 2021 een nieuw festivalhart wordt ingericht in het Bossche Zuiderpark en dat het festival met een week verlengd wordt. Boulevard 2021 vindt plaats van 5 t/m 22 augustus. (en)

Boven: Viktorien van Hulst foto > Karin Jonkers

Lees ook op Brabant Cultureel
Opnieuw alternatieve opzet festivals Cement en Boulevard vanwege corona
Viktorien van Hulst over vierendertigste editie Boulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *