Brabantse cultuursector organiseert 8 februari een debat met landelijke politici

Op maandag 8 februari gaan landelijke politici met elkaar in debat over de gevolgen van de coronacrisis voor de sector van kunst en cultuur. Zij doen dat op uitnodiging van zes culturele instellingen in Noord-Brabant in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart 2021. Het debat vindt plaats in de LocHal in Tilburg.

Voor de discussie zijn de landelijke woordvoerders cultuur uitgenodigd van zeven partijen die in de afgelopen vier jaar het cultuurdebat in de Tweede Kamer actief hebben gevoerd: onder andere Zohair El Yassini (VVD), Salima Belhaj (D66), Niels van den Berge (GroenLinks), Peter Kwint (SP), Lammert van Raan (Partij voor de Dieren). Ook CDA en PvdA nemen deel aan het debat, de namen van hun vertegenwoordigers worden binnenkort bekendgemaakt.

Debatleider is Ruben Maes, strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Hij wil van de politici horen wat hun visie is op de toekomst van Nederland:  wat zijn de ingrediënten voor de samenleving na corona en voor de creatieve en kenniseconomie die we willen zijn en blijven? Welke bijdrage levert volgens de politici de culturele en creatieve sector daaraan? Hoe komen we zo goed mogelijk uit deze crisis? Vragen die besproken worden aan de hand van een aantal concrete casussen uit de cultuursector en andere domeinen.

De organisaties achter het debat zijn De Kunst van Brabant, Kunsten ’92 (in samenwerking met de Federatie Creatieve Industrie), Kunstloc Brabant, LKCA, DokC en Bibliotheek LocHal. De bijeenkomst op maandag 8 februari 2021 begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Het debat is via een livestream te volgen. Klik hier om aan te melden. (en)

Meer informatie:
www.dekunstvanbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *