Boegbeeld Jan van der Putten stopt als directeur van de Verkadefabriek

Jarenlang was Jan van der Putten (1959) het boegbeeld van het cultureel complex Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Op 4 januari 2021 heeft hij het personeel laten weten dat hij per 1 juni stopt als directeur-bestuurder. Van der Putten is ook de oprichter van de Verkadefabriek die in 2004 zijn deuren opende en waar ooit de beroemde koekjes werden gemaakt.

Bert van der Els, voorzitter van de Raad van toezicht van de Verkadefabriek, noemt hem in een persbericht daarom ‘de founding father’. “We gaan hem missen. Jan van der Putten heeft de Verkadefabriek uitgebouwd tot een toonaangevende, ondernemende culturele instelling. Een instelling die een belangrijke plaats inneemt in het nationale podium- en filmlandschap, en graag door kunstenaars bespeeld en door publiek bezocht wordt.”

Jan van der Putten. Foto’s > Angelina Swinkels

Van der Putten zelf zegt in de persverklaring dat hij zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor het cultureel platform. “Ik kijk met heel veel trots en plezier naar wat we hebben opgebouwd in ’s-Hertogenbosch. Corona zorgt voor moeilijke omstandigheden, maar maakt aan de andere kant ook duidelijk hoe hard we kunst en cultuur in onze samenleving nodig hebben. Om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en ons te laten kijken met de ogen van anderen. Die honger zal juist na Corona, groot zijn. Het leek me een goed moment het stokje over te dragen aan iemand met nieuwe ideeën.”

De Verkadefabriek gebruikt de komende tijd om te zoeken naar een geschikte opvolger voor na 1 juni 2021. Jan van der Putten blijft actief in de culturele sector, om zijn kennis, vaardigheden en opgebouwde ervaring te delen. “Maar ik wil ook mijn horizon verbreden, tijd maken voor andere dingen.”

Jan van der Putten was in 1982 mede-oprichter van Galerie Theater Bis en werd daar in 1985 directeur. (en)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *