Signeersessie Marieke Lucas Rijneveld

In de literaire wereld is ze uitgeroepen tot een fenomeen: Marieke Lucas Rijneveld. En niet zonder reden, 29 jaar oud won ze in augustus 2020 met haar romandebuut De avond is ongemak de prestigieuze International Booker Prize. De literatuurcriticus van The New York Times was zwaar onder de indruk van The Discomfort of Evening, zoals het boek in een Engelse vertaling van Michele Hutchison heet.

En nu is er dan de tweede roman Mijn lieve gunsteling van deze schrijfster, die opgroeide op een boerderij in Nieuwendijk (Land van Heusden en Altena). Momenteel maakt ze een toernee langs een aantal boekhandels in Nederland, waar lezers hun boeken door Rijneveld kunnen laten signeren. Zaterdag 14 november maakte ze een tussenstop bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Binnenkort verschijnt een recensie van haar nieuwe boek op Brabant Cultureel.

De signeersessie van Marieke Lucas Rijneveld in Tilburg. Veel wachten, weinig signeren. Een handjevol lezers kwam voor een handgeschreven opmerking van de auteur.
Foto’s > Joep Eijkens

De opkomst bij de signeersessie was met een handjevol lezers bescheiden, maar vanwege de covid-maatregelen gaan mensen minder de deur uit. Haar eerste roman bereikte een bestsellersstatus, en ook Mijn lieve gunsteling weet de weg naar de lezers te vinden. Afgelopen week stond haar boek op de eerste plaats van de boekentop-10 van NRC. (en)  

Lees ook op Brabant Cultureel
Marieke Lucas Rijneveld wint met haar eerste roman International Booker Prize
Marieke Lucas Rijneveld schrijft niet over koetjes en kalfjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *