Dit jaar toch geen November Music

Lang zag het er naar uit dat November Music in ’s-Hertogenbosch door zou kunnen gaan ondanks de coronacrisis. Maar op het laastste moment heeft de organisatie het programma moeten schrappen. De verscherpte coronamaatregelen die het kabinet dinsdag 3 november aankondigde maken het onmogelijk om de concerten door te laten gaan. Ook het streamen van concerten via internet is van de baan. 

Eerder dit jaar ondervonden de twee theatersfestivals in ‘s-Hertogenosch, Festival Cement en Theaterfestival Boulevard, ook al de negatieve gevolgen van het covidvirus. November Music zou op 5 november van start gaan en gedurende elf dagen zouden er zeventig concerten plaatsvinden. Ook enkele concerten die daarna nog stonden gepland gaan niet door.
“We zullen alles op een nette manier afhandelen met alle musici en componisten, voor wie de druiven enorm zuur zijn. Terwijl de sector zich een klein beetje begon op te richten, komt nu alles wederom tot stilstand”, aldus de organisatie in een persbetricht. Belangstellenden die een kaartje hadden gekocht krijgen hun geld terug. 

De datum voor de volgende November Music is al bekend, die begint op vrijdag 5 november 2021 en eindigt op zondag 14 november. Het programma wordt in het komende voorjaar bekendgemaakt. 

De volledig online voorbereide New Music Conference gaat wel door. Dit evenement voor makers, musici en professionals in de nieuwe muziek is een gezamelijk initiatief van November Music en Buma Cultuur en vindt plaats op vrijdag 13 november a.s. (en).

Foto boven > Merlijn Doomernik

November New Music Conference

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *