Foto’s van Comedy Wildlife in Natuurmuseum Brabant

In Natuurmuseum Brabant te Tilburg is vanaf 30 oktober de tentoonstelling Comedy Wildlife Photography Awards te zien. De internationale fotowedstrijd is in het leven geroepen ‘om op een positieve en ludieke manier aandacht te vragen voor het behoud van natuur’. Natuurmuseum Brabant slaagde er drie jaar geleden in de expositie exclusief naar Nederland te halen, wat een succes bleek.

Op de tentoonstelling zijn alle ruim veertig winnende foto’s  te zien, meldt het museum. ‘Heel welkom nu we allemaal wel behoefte hebben aan wat extra humor’, aldus een woordvoerder. Algemene winnaar werd ditmaal Mark Fitzpatrick met een foto van een schildpad die er volgens de jury ‘duidelijk genoeg van heeft en zijn “middelvinger” opsteekt’.  Roland Kranitz won de publieksfoto met een lachende eekhoorn die ‘een overwinningsliedje, O sole mio  zingt’De enige Nederlandse inzending, van Femke van Willigen, betreft eveneens een eekhoorn, maar ditmaal eentje ‘met een binnenpretje’.

De winnende foto van Mark Fitzpatrick.

Met de fotowedstrijd steunt Comedy Awards de organisatie Born Free, die zich inzet voor dierenbescherming en -welzijn. Natuurmuseum Brabant zelf wil met een deel van de opbrengsten ‘een  bijdrage leveren aan het project Natuur om de Hoek, een project dat kinderen uit Tilburg in en om hun naaste omgeving de natuur laat (her)ontdekken’. (je)

Afbeelding boven dit bericht > Een ‘lachende vis’ van Arturo Telle Thiemann.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 9 mei 2021.

https://www.natuurmuseumbrabant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *