Coronavirus velt de fysieke versie van Dutch Design Week 2020

De Dutch Design Week, van 17 tot en met 25 oktober 2020 in Eindhoven, gaat in fysieke vorm niet door. Vanwege de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus is er dit jaar alleen een digitale versie. Burgemeester Jorritsma van de gemeente Eindhoven heeft de organisatie laten weten dat er geen toestemming wordt gegeven om de fysieke activiteiten op een aantal locaties verspreid over de stad, door te laten gaan. 

Dutch Design Foundation (DDF), de organisatie achter DDW, betreurt het besluit maar heeft zeker ook begrip: “We worden in sneltreinvaart ingehaald door de ontwikkelingen van covid-19 en hebben oog voor de impact, vandaar begrip voor dit besluit”, aldus directeur Marrijn Paulen in een persverklaring. Het fysieke programma voor de editie 2020 van het internationale designfestival was met het oog op het coronavirus al sterk ingekrompen, maar dat is, nu het aantal besmettingen weer oploopt, volgens de autoriteiten niet meer verantwoord, ondanks de vele veiligheidsmaatregelen die zijn genomen. 

Creatie van Lotte de Haan, DDW 2019. Foto > Design Academy Eindhoven

Alleen de geplande virtuele onderdelen van het programma gaan dus door, ‘dat wordt nu het internationale hoofdpodium’. Directeur Paulen: “Natuurlijk kan dit de fysieke week niet vervangen, maar we gaan met het virtuele programma verder opschalen om het ontwerpveld zoveel mogelijk ondersteunen bij het creëren van relevante verbindingen”. De komende dagen zal de organisatie, in afstemming met de ontwerp-community en de partners, nader bepalen hoe ze dit virtuele programma kan vormgeven. 

De Dutch Design Week – die negen dagen duurt – trekt de laatste jaren zo’n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is in achttien jaar uitgegroeid tot een internationaal gezaghebbend designevenement. Het thema in 2020 is The New Intimacy en gaat onder meer over sociale verbanden en omgangsvormen en de veranderingen die zich voordoen als gevolg van ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie. (en)

Meer informatie bij Dutch Design Week

DDW 2019 vertoont een verschuiving van het maken naar het verbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *