Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen

Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen krijgen dit jaar de Brabant Bokaal. Dat heeft het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant besloten. Op maandag 30 november reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2020 uit.
De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie. 

Pieter van den Broek. Foto > Lilian Verhappen

Pieter van den Broek (Bergeijk)
Van den Broek ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange inzet en passie voor de muziek en het culturele verenigingsleven én voor zijn inspirerende spilfunctie in muziekeducatie voor jonge muzikanten in de regio Bergeijk.

Ineke Strouken bij het Museum de Vier Quartieren in Oirschot. Foto > Marc Bolsius

Ineke Strouken (Oirschot)
Strouken krijgt de onderscheiding voor haar gedreven, vasthoudende en langdurige inzet voor het Brabants immaterieel erfgoed, waaronder tradities uit het dagelijkse leven. Door haar bijdrage is de maatschappelijke relevantie van levend erfgoed op de kaart gezet.

Tony Vaessen bij het oude Willibrodruskerkje in Waalre. Foto > Marc Bolsius

Tony Vaessen (Waalre)
Vaessen wordt geëerd voor zijn bijzonder indrukwekkende bijdrage aan het gildewezen en de volkscultuur in Brabant en ver daarbuiten, in het bijzonder als hoofdman bij het Sint-Martinusgilde uit Waalre. Daarnaast is Vaessen actief als vicevoorzitter bij de Stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden. 

Hoeders

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project dat ze willen ondersteunen. Dit jaar is dat ‘Brabantse humor’, vorig jaar ging het over het behoud van zandpaden. (en)

www.brabantsehoeders.nl

www.prinsbernhardcultuurfonds.nl

Overzicht van alle winnaars van de Brabant Bokaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *