Acteurs zijn het duimen draaien zat en maken familievoorstelling

Het Middenbrabantse acteurscollectief Echt Waar! zet zondag 12 en 19 juli 2020 in het Natuurtheater in Oisterwijk een hilarische familievoorstelling op de planken. Zonder coronacrisis zouden de negen professionele acteurs het nu razend druk hebben met evenementen en optredens in sprookjes- en andere parken. Maar het virus gooide ook voor hen roet in het eten. In plaats van duimen te draaien staken ze de koppen bij elkaar om een voorstelling te bedenken voor jong en oud.

Het internationale songfestival is dan wel geannuleerd, in het Natuurtheater wordt een alternatief gepresenteerd waarin geen mensen maar insecten de hoofdrol spelen. Het songfestival wordt gepresenteerd door insectenliefhebber Blinda de Mol, geassisteerd door Penny de Egel. Bezoekers van het songfestival ontmoeten de insecten op de plaatsen waar ze wonen en zijn daarna zowel publiek als jury van het songfestival.

De zespotige artiesten zijn: De opgeprikte mot, Het lieve lieveheersbeest, Mina de Mestkever, Jerry de Duinsprinkhaan, De GGZ (Grote Groene Zandloopkever), Formica de Mier en Bruce de bromvlieg. In pakkende liederen, formidabele meezingers en ontroerende blues zullen zij de mening van de bezoekers over insecten voor altijd veranderen, zo is de overtuiging van de acteurs. Het publiek is de jury in deze songfestivalfinale.

De productie van de voorstelling vindt plaats met ondersteuning van Stichting StuipZand in Loon op Zand, die ook de initiatiefnemer is. De acteurs zijn Len Copal, Elke Bienert, Leon van Egmond, Peter Stax, Marja van Trier, Nicole Pijnenburg, Yvonne Diepstraten en Mieke van Akkeren.

De voorstelling is te zien op twee zondagen, 12 en 19 juli, om 14.00 uur in het Natuurtheater aan de Gemullehoekeweg in Oisterwijk. Er zijn coronamaatregelen getroffen die een veilig bezoek mogelijk maken. (en)

Kaarten reserveren via www.natuurtheater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *