Nieuwe prijs voor rooms-katholieke schilderkunst

Een groot deel van de kunsten vindt zijn oorsprong in religie en op 4 april 1999 bevestigde paus Johannes Paulus II in een brief aan de kunstenaars hoezeer de rooms-katholieke kerk waarde hecht aan de beeldende kunst. Hierdoor geïnspireerd heeft kunstliefhebber Rob Elings het initiatief genomen voor een nieuwe prijs. De wedstrijd staat uitsluitend open voor schilderkunst met werk dat zichtbaar beantwoordt aan de criteria zoals uiteengezet in het pauselijke document. De tekst van deze brief is te vinden op de website van de organisatie achter deze ‘Brabantse prijs voor de rooms-katholieke schilderkunst 2020’. Die organisatie werkt samen met Galerij Museum Bies in Aarle-Rixtel waar de genomineerde werken ook in een verkoopexpositie komen.

De jury voor deze nieuwe prijs bestaat uit Ger Jacobs (kunsthistoricus, Helmond), Wouter Prins (conservator Museum Krona, Uden), Juliën Maquet (conservator van de schatkamer van de kathedraal in Luik en secretaris van de Association Européenne des Trésors et Musées d’Eglises), Lieke Wijnia (conservator Museum Catharijneconvent, Utrecht) en Mark Delrue (priester en directeur van het Museum voor moderne religieuze kunst van het Bisdom Brugge).
Aan de prijs is een geldbedrag verbonden, alsmede een zilveren penning als herinnering.   
(lt)

Informatie over de inzendtermijn en de verdere criteria zijn te vinden op de website: Brabantse prijs voor deschilderkunst.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *