Coronaproof theater beleven in een reuzenrad

De maatregelen als gevolg van de coronacrisis maken het voor theaters en theatergroepen erg lastig om een programma te brengen; de anderhalve meter is een flink obstakel. Het Zuidelijk Toneel (HZT) heeft samen de Bredase theatermakers Schippers&VanGucht een bijzonder project bedacht dat coronaproof is: theaterbeleving in een reuzenrad.   

In het gevaarte van 18 meter hoog ontdekken de bezoekers vanuit hun gondel, met koptelefoon op en toneelkijker in de hand, het verhaal van Radman. In september draait het reuzenrad op de stoep van een aantal Brabantse schouwburgen, waaronder Breda, Tilburg en Eindhoven. Samen met een draaimolen en andere activiteiten van de theaters vormen ze een bijzondere opening van het nog zo onzekere theaterseizoen 20-21. 

HZT werkte al eerder samen met Schippers&VanGucht, zoals in de coproductie Warnet in 2018. De Bredase theatermakers zijn gespecialiseerd in theatrale installaties. De voorstelling Radman is geschikt voor alle leeftijden. 

Groningen

Anne-Marie Geldhof, de nieuwe artistiek coördinator van HZT, heeft stad en land afgezocht om een geschikt en beschikbaar reuzenrad te vinden. “We zijn uiteindelijk terecht gekomen in Groningen, Freddy en Tonnie van Nostalgische attracties waren direct enthousiast.” 

Verder is Anne-Marie continue in gesprek met alle theaters in het land: “Al onze producties die al geboekt waren, worden één voor één bekeken, kan het nog spelen en in welke zaal? Het is blijven zoeken, maar we vinden voor alles een oplossing. En we bedenken ook nieuwe dingen, zoals Radman. We hebben zoveel moois op de planning staan.” (en)

www.hzt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *