Digitaal muzikaal protest tegen bezuinigingen op cultuur

Opnieuw is er protest tegen de voorgenomen bezuinigingen op de uitgaven voor cultuur door de provincie Noord-Brabant. Honderdtachtig muzikanten spelen gezamenlijk het lied dat geinspireerd is op En dan denk ik aan Brabant. Want daar brandt nog licht van Guus Meeuwis. 

Jan Willem Rozenboom, pianist van Guur Meeuwis.

Het initiatief voor de video is uitgegaan van  componist Aart Strootman. Hij schreef een partituur en deed een oproep aan muzikanten en zangers om het lied thuis te spelen en op te nemen. Vervolgens stuurden zij via WhatsApp hun muzikale bijdrage in. Al die inzendingen werden samengevoegd tot één muziekvideo. 

De video is te zien en te beluisteren bij Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *