Al bijna 10.000 handtekeningen voor behoud cultuur

Een petitie die is uitgezet door belangenorganisatie de Kunst van Brabant is in 24 uur al bijna tienduizend keer getekend. Deze actie is gericht tegen het nieuwe bestuur van Noord-Brabant. De coalitiepartijen VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant hebben een bestuursakkoord afgesloten waarin een stevige bezuiniging op uitgaven voor cultuur is opgenomen.

In de Brabantse cultuurwereld is met ongeloof en woede gereageerd op het bestuursakkoord. De Kunst van Brabant gaat voorop in de strijd tegen de voorgenomen bezuinigingen. Vrijdag 15 mei wordt het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) geïnstalleerd. Aanvankelijk was het plan om voor het provinciehuis te demonstreren, maar op dringend verzoek van de autoriteiten gaat dat niet door. Een grote oploop is niet toegestaan vanwege de coronacrisis. 
De voorzitter van de Kunst van Brabant, Ap de Vries, gaat de statenleden vrijdag per video toespreken. 

Als alternatief voor de demonstratie wordt er nu gewerkt aan grote theatrale ‘demonstratieve blokkade’. Een ludieke actie waarbij Brabantse theatergroepen en culturele zzp’ers samen optrekken. De actie is via een livestream te volgen. Nader bericht volgt op de website van De Kunst van Brabant.  

De campagne tegen de bezuinigingen legt de Kunst van Brabant overigens geen windeieren. Er hebben zich afgelopen dagen zestig nieuwe leden gemeld.

Meer informatie bij de Kunst van Brabant

DOSSIER coronacrisis en bezuiniging op cultuur in Brabant

De petitie tekenen kan hier

Reacties (1)

  1. Ellen Jansen Hessels schreef:

    Prima actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *