Kunstenaars & het coronavirus #1

De uitzonderlijke tijd waarin we nu leven is niet alleen ontregelend, maar inspireert ook. Op verzoek van de redactie laten beeldend kunstenaars, die eerder aan het woord kwamen in de serie Atelierbezoek, de komende weken zien wat de coronacrisis bij hen losmaakt.  Vandaag deel 1.


Sigrid Calon

Hierbij wat foto’s van mijn nieuwste boek/object/multiple: SC_1/1_1/2_1/4_1/8, wat in de maak was toen het coronavirus uitbrak in China. Het is mijn tweede grote risoboek, het eerste verscheen in 2012. Maandenlang had ik eraan gewerkt, in een zelfgekozen quarantaine, om het op tijd af te krijgen. De risoprints heb ik allemaal zelf gedrukt. Het boek heb ik wel laten binden. 
De launch stond gepland op 26 maart in Museum De Pont, maar dat is gecanceld. Aansluitend, in april, zou ik naar een beurs gaan in LA. Maar die gaat niet door. In juni-juli had ik een residency in Japan. Ook dat gaat niet door omdat er geen vliegtuigen heen gaan. 
Ik heb nu mijn boek online gelanceerd en verkoop het via mijn website.
Gelukkig heb ik een fijn atelier waar ik heerlijk kan werken. Misschien heb ik nu eens tijd om mijn atelier op te ruimen en mijn website te updaten.

Pagina’s van boek/object/multiple SC_1/1_1/2_1/4_1/8

Lees terug > atelierbezoek Sigrid Calon

Webshop Sigrid Calon


Martin Peulen

de rust, de frisse lucht, the white noise, opgelost. 
de sluizen in mij lijken wel open te gaan ook al is het niet altijd even makkelijk. 
de verbinding met mijn bron: sterk.
ik voel het leven en van daaruit mijn werk, kwetsbaar, zoekend, krachtig. verbonden met de mensen in isolement voelt het nog dieper. 

Blik in het atelier van Martin Peulen

Lees terug > atelierbezoek Martin Peulen


René Ziedses des Plantes

Ik ervaar deze tijd als min of meer rustgevend en goed voor mijn atelier en schilderwerk. Het is zelfs fijn om minder prikkels te krijgen.
Dit schilderij met de titel ‘Contrapunt’ heb ik net afgerond en is deel van een serie met dezelfde titel. Contrapunt betekent samenklank van meerdere stemmen, instrumenten, elementen waarbij de nadruk ligt op compositie.
Het zijn woelige tijden en er is veel beweging op dit moment.
Dit schilderij gaat over het in de hand krijgen en in banen leiden van deze heftige bewegingen. In dit geval van bomen of takken door middel van compositie.

René Ziedses des Plantes > Contrapunt

Lees terug > atelierbezoek René Ziedses des Plantes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *