Organisatie van BredaPhoto is optimistisch over doorgaan festival in september

Iets om naar uit te kijken: BredaPhoto Festival 2020 vindt in september – vooralsnog – gewoon plaats. De organisatie is optimistisch en heeft besloten op volle kracht door te gaan met de voorbereidingen van dit tweejaarlijkse, internationale fotofestival. Wel volgt ze de ontwikkelingen rond de coronacrisis op de voet en past ze, wanneer dat nodig is, de plannen aan.

Zicht vanaf het pad op de vrouwen van Shadi Ghadirian, BredaPhoto 2018. Foto Piet den Blanken

De negende editie van BredaPhoto Festival opent woensdag 9 september 2020. Met zo’n zestig exposerende fotografen, vijftien locaties en jaarlijks tachtigduizend bezoekers is dit het grootste fotofestival in de Benelux. BredaPhoto kiest elk jaar een internationaal relevant maatschappelijk thema. Voor 2020 is dat, heel toepasselijk, The best of times, the worst of times. Het thema is geïnspireerd op de openingsalinea van A Tale of Two Cities van Charles Dickens in 1859. De idee erachter is dat sociale, culturele en politieke omwentelingen elkaar in hoog tempo opvolgen en de contouren van een nieuwe wereldorde zich langzaam aftekenen.

In de Grote Kerk is China Imagined te zien, een tentoonstelling van hedendaagse Chinese fotografie. Het campagnebeeld van het festival is een foto van Adreinne Waheed uit de serie Black Joy and Resistance. Het is een foto die zowel verzet als optimisme uitstraalt en daarmee goed aansluit bij het thema.

www.bredaphoto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *