Abstracte landschappen in ’t Spectrum in Schijndel

In Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel is vanaf 8 februari een expositie te zien van de Eindhovense kunstenaars Paul Isphording en Geoffrey Salmon. Beiden geven een abstracte interpretatie van het landschap, de een tweedimensionaal, de ander driedimensionaal. 

Paul Isphording (1965) geeft met zijn schilderkunst een impressie van het landschap. Door laag over laag te schilderen ontstaat er dieptewerking en daardoor een ondefinieerbare ruimte, die de kunstenaar zelf aanduidt als landschap. Daaroverheen brengt hij arceringen en krassen aan in een andere kleur die associaties oproepen met iets plantaardigs, zoals riet, plantenstengels en boomtakken. De landschappen ontstaan al doende. Het is abstract werk, maar toch kun je er een landschap in ontdekken. 

Het werk van Geoffrey Salmon (1950) is eveneens abstract. De horizontale houten objecten, geverfd in gedempte tinten, kunnen zowel associaties oproepen met landschappen als met verstedelijking. Ook de link naar de ‘verdozing’ van het platteland (het groeiend aantal opslagloodsen zonder ramen) is snel gelegd. De werken van Isphording en Salmon passen prima bij elkaar. 

Werk van Paul Isphording. Foto boven: Werk van Geoffrey Salmon.

De expositie is georganiseerd door KEG (Kulturele Evenementen Groepen Schijndel) en is van 8 februari t/m 20 maart 2020 te zien in Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel. KEG is een van de instanties die een onderkomen heeft gevonden in het multifunctionele centrum. Het centrum herbergt ook een theater en stelt ruimten beschikbaar aan de harmonie, de heemkundekring, een omroep en diverse welzijnsorganisaties. De expositie is te bezichtigen maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. (ivb)

Cultureel Centrum ’t Spectrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *