Dichter Jelmer van Lenteren wint DichtSlamRap Boxtel

Dichter Jelmer van Lenteren uit Nijmegen heeft donderdagavond 30 januari met zijn optreden de juryprijs van de DichtSlamRap in Boxtel gewonnen: honderdvijftig euro en deelname aan het Nederlands Kampioenschap Poetryslam in september in Utrecht. Hij droeg zijn gedicht Omdat ik het zo noem voor. De publiekprijs ging naar Monique Hendriks uit Eindhoven. Deelnemers waren onder andere Kevin Amse, Rik Sprenkels, Jo An Westerveld, Monique Hendriks en Inke Gieghage.

Na een tijd niet te hebben geslamd was ‘Boxtel’ voor Van Lenteren een eerste poging om weer in de bovenste regionen van de poetryslam mee te doen. Van Lenteren: “Ik had niet zo veel verwachtingen van de avond. En daardoor was ik heel relaxed. Voor mij geldt hoe relaxter ik ben, hoe sterker meestal mijn uitstraling. Dat heeft zeker geholpen.” (cl)

Dichter Jelmer van Lenteren, winnaar van DichtSlampRap.

Omdat ik het zo noem

Dit is mijn tuin. Niet omdat ik deze grond bezit
of dat mijn huis daar is, maar omdat ik het zo noem.
Een afspraak kan genoeg zijn om de waarheid
na te doen. Ik dwaal het liefst door het concept.

Het hek dat nooit op slot zit dient nog steeds
een doel. Wie lang genoeg aan vogels denkt
hoort op den duur een buurman zeggen welke soort.
In de schuur bewaart zich allerlei verleden.

We storten volle kruiwagens verschil leeg
over aarde waar steeds weer niks uit groeit.
In de lente bloeien onze fantasieën op.

Als ik hier het grind verzin dat paden vormt
dan schoffel ik vandaag nog waar het draait om
en laten we de vijver goed voor wat ‘ie is.

Lees ook:
Dichters uit alle windstreken naar DichtSlamRap in Boxtel

In een eerdere versie van het bericht stond dat Jelmer van Lenteren de juryprijs had gewonnen met zijn gedicht. Hij won dankzij zijn optreden. Dat is gecorrigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *