Iris Penning de nieuwe stadsdichter van Eindhoven

Zangeres en dichteres Iris Penning (27) kreeg donderdag 30 januari in het NatLab 70 procent van de publieksstemmen tijdens een ‘wedstrijd’ voor de nieuwe Eindhovense stadsdichter. Haar tegenstanders waren Linde ten Broek en Stokely Dichtman. De jury steunde de kandidatuur van Penning unaniem.

Iris Penning kreeg de afgelopen jaren veel bekendheid door haar poëtische popliedjes. Ze is opgelucht dat ze nu de nieuwe stadsdichter van Eindhoven is en wil de komende twee jaar zorgen voor heel veel mooie gedichten over de lichtstad. “Ik ben er echt klaar voor en heb er zin in”, zei ze met haar gebruikelijk enthousiasme. “De hele wervelwind begint nu en ik zal druk blijven schrijven om zoveel mogelijk verhalen over Eindhoven vast te leggen in dichtvorm”. Zo wil ze een dichtbundel over Eindhoven uitbrengen, Stadsgedichtwandelingen organiseren en verkiezingen regelen voor een jeugdstadsdichter.

De winnaar van de strijd om het stadsdichterschap kreeg o.a. een bedrag van 3500 euro. En bovendien mag ze betaalde optredens geven. Haar aanstelling geldt voor twee jaar. Penning is de opvolger van Jessica Bartels . (red)

De nieuwe stadsdichter van Eindhoven Iris Penning. Foto > Ilse Wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *