Negen theaters in Brabant haken aan bij Nationaal Theater Weekend

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt voor de vijfde keer het Nationaal Theater Weekend plaats. Landelijk doen daaraan meer dan tachtig theaters mee, in Noord-Brabant zijn het er negen. Voor een tientje (exclusief eventuele servicekosten) kunnen bezoekers een voorstelling bijwonen. 

De deelnemende theaters in Noord-Brabant zijn Parktheater (Eindhoven), De Pas (Heesch), De Bussel (Oosterhout), De Lievekamp (Oss), Theaters Tilburg, Markant (Uden), De Hofnar (Valkenswaard), De Blauwe Kei (Veghel) en De Schalm in Veldhoven.

Het Nationaal Theater Weekend is opgezet om het publiek te laten zien hoe mooi, magisch, spannend theater kan zijn. De lage toegangsprijs moet de (onervaren) bezoeker net dat zetje geven om over de drempel van het lokale theater te stappen. Het aantal theaters dat aanhaakt bij dit evenement groeit gestaag. Van enkele tientallen in het eerste jaar naar ruim tachtig nu. Vorig jaar kwamen er 315.000 bezoekers op af.

Een greep uit de programma’s van de Brabantse theaters. Parktheater: zangeres Yvonne van den Eerenbeemdt; De Pas: The Bluebettes; De Bussel: toneel van Jeroen Spitzenberg en Hanne Arendzen; De Lievekamp: cabaretier Pieter Jouke; Theaters Tilburg: Nederlands Blazers Ensemble; Markant: Cabarestafette; De Hofnar: VOF De Kunst; De Blauwe Kei: Nacht van de Noordkade; De Schalm: Pater Moeskroen. (en)

www.nationaaltheaterweekend.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *