Meer bezoekers voor Het Noordbrabants Museum dankzij Sluijters en Van Gogh

Het Noordbrabants Museum heeft in 2019 bijna 250.000 bezoekers getrokken dankzij de exposities over Jan Sluijters en Vincent van Gogh. In het voorgaande jaar 2018 bezochten in totaal bijna 220.000 bezoekers het museum. De expositie Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen is nog tot en met zondag 12 januari 2020 te zien.

Met een bezoekersaantal van bijna 250.000 is dit het op een na drukstbezochte jaar sinds de heropening van het museum in 2013. Alleen 2016, het jaar van de Jeroen Bosch expositie, was drukker. De tentoonstelling Visioenen van een genie trok in drie maanden tijd ruim 420.000 kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Museumdocent Bente vertelt over De aardappeleters uit 1885. Basisschool de Elsenhof uit Wagenberg bezocht donderdag 19 december de tentoonstelling Van Goghs intimi met groepen 3, 4 en 5. foto > Jan Kees Steenman

Het museum was overigens ook succesvol met exposities op het gebied van de hedendaagse kunst, zoals over de eerder dit jaar getoonde Iraans-Amerikaanse kunstenaar Ali Banisadr en momenteel met Hans van Hoek. Dat ook het onderwijs het museum weet te vinden, blijkt onder meer uit het al ruim van tevoren volgeboekte programma bij de huidige Van Goghtentoonstelling. De afgelopen maanden maakten maar liefst 6.000 scholieren op deze manier kennis met de Brabantse kunstenaar. (en)

Foto boven: Vincent van Goghs Portret van Marcelle Roulin (1888)  wordt voorzichtig opgehangen. foto > Jan Kees Steenman.

Lees ook In Brabant Cultureel: 

Het Noordbrabants Museum prikt mythe door van de eenzame Vincent van Gogh
Expositie met kleurrijke schilderijen van Jan Sluijters feest voor het oog

Kimonos Hans van Hoek goed bewaard geheim in Het Noordbrabants museum

(c) Brabant Cultureel 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *