Museum Helmond koopt vroeg schilderij van Lucas Gassel

Een recent geïdentificeerd en onlangs in Brabant Cultureel uitgebreid beschreven schilderij van Lucas Gassel is aangekocht door Museum Helmond. Het schilderij, Landschap met het Offer van Abraham, werd in 1980 door een verzamelaar in Noord-Amerika gekocht op een veiling in Antwerpen. Pas recent werd vastgesteld dat het is gesigneerd en gedateerd, waarmee duidelijk werd dat het gaat om een vroeg werk van Lucas Gassel dat een belangrijke stap in zijn ontwikkeling laat zien. De aankoop door het museum, voor een bedrag van 100.000 euro, is mede mogelijk gemaakt met steun van de Vereniging van Vrienden van Museum Helmond. Momenteel wordt het schilderij (olieverf op paneel) gerestaureerd bij Restauratieatelier Limburg in Maastricht. Binnenkort is het in het museum te zien in de eerste expositie ooit die geheel aan Lucas Gassel wordt gewijd. (lt)

www.museumhelmond.nl
www.lucasgassel.nl

Meer over dit schilderij in Brabant Cultureel:
Recent ontdekt schilderij zegt veel over drijfveren van schilder Lucas Gassel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *