Joost Segers leert mensen kijken naar nieuw theater

Waar houden nieuwe theatermakers zich anno 2020 mee bezig? Welke verhalen willen zij vertellen? En hoe krijg je meer zicht op nieuwe vormen van theater? Met die vragen voor ogen hebben het Bossche Festival Cement en de plaatselijke Volksuniversiteit een cursus opgezet. De deelnemers krijgen in maart in totaal drie lessen. De eerste twee lessen zijn gericht op verschillende ontwikkelingen in het eigentijdse theater. Docent is dramaturg Joost Segers. Voor de derde les neemt hij de cursisten mee naar twee voorstellingen in het festival Cement, dat dan is begonnen. Na afloop praten de cursisten met hem en met de makers van de producties over wat ze hebben gezien en ervaren.

Segers is afgestudeerd in theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij geeft dramaturgielessen aan die universiteit en werkt voor verschillende theaterfestivals. “Ik hoop de cursus zo vorm te geven dat hij interessant is voor nieuwelingen in het theater, voor cultureel geïnteresseerden die weinig theater zien en ook voor theaterkijkers die zich niet altijd thuis voelen bij de vernieuwende vormen waar veel hedendaagse jonge makers zich mee bezig houden”, aldus Segers.

De drie lessen duren steeds anderhalf uur en vinden plaats op 10, 17 en 21 maart 2020 (steeds vanaf 20 uur). De eerste twee lessen worden gegeven in Pand 18, Sint-Josephstraat 18, ‘s-Hertogenbosch. Les drie op Festival Cement. Deelname aan de cursus kost € 85,00. (av)

www.vudenbosch.nl

www.festivalcement.nl

Reacties (1)

  1. charlotte van Loon schreef:

    Succes Joost, lijkt me erg leerzaam.
    Leuke baan trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *