Uiteenlopend werk op groepsexpositie in De Verdieping

In de nieuwe galerie De Verdieping in Moergestel exposeren in de maand november vier kunstenaars met werk in uiteenlopende disciplines. De aanleiding is dat een halve eeuw geleden de Moergestelse fotograaf Louis VanDenMeijdenberg zijn eerste foto-expositie had. Dat was toen samen met schilder Pierre Wolfs.

Fotograaf James van Leuven is nu een van de exposanten. In zijn werk staan zowel natuur als erfgoed centraal, niet om te registreren maar om de beleving van het onderwerp te doen oproepen. Hij heeft voorkeur voor zwart/wit fotografie en kiest alleen voor kleur als dat de beleving van het beeld versterkt. Ruim dertig jaar onderweg voor opdrachtgevers, waaronder Brabants Landschap, heeft hem op bijzondere plekken gebracht meestal verrassend dicht bij huis.

Hans Lodewijkx werkt met fotografische abstracties geïnspireerd op het heelal en zonnestelsel. Het is vooral een spel tussen scherpte en onscherpte. Het resultaat zijn ontelbare lijnpatronen in alle kleuren van de regenboog. Lodewijkx is als vormgever ook actief voor Brabant Cultureel.

Mens en dier als mistige wezens in een veranderende natuur zijn de voeding voor een nieuwe serie multi-mediale werken van Louis VanDenMeijdenberg en Marly Gootzen laat zich bij het maken van haar keramische beelden inspireren door oeroude vormen en materialen. Daarbij vertellen kracht en eenvoud de verhalen van toen en nu.

De expositie is te zien in de weekenden op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 november, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. Galerie De Verdieping bevindt zich in sociaal-cultureel centrum Den Boogaard in Moergestel. (en)

Foto boven: Abstracte sterrenhemel, werk van Hans Lodewijkx

https://galeriedeverdieping.denboogaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *