Waalwijk krijgt een Museum voor Hedendaagse Kunst: G…MHK

Zaterdag 26 oktober 2019, om 16.00 uur, vindt in Waalwijk de opening plaats van een nieuw Museum voor Hedendaagse Kunst, het G…MHK. Waar de ‘G…’ voor staat, mag volgens initiatiefnemer Luuk Aarts iedereen zelf invullen. Een voor de hand liggende gedachte is dat dit de beginletter is van het adres, Grotestraat 208. Dat is een prominente plek in de stad, want de Grotestraat is de oude hoofdstraat van Waalwijk (en letterlijk deel van de Langstraat) en nummer 208 is tevens aan het Raadhuisplein en nabij de hoek van de Stationsstraat die nu de centrale winkelstraat is. Hartje centrum dus. Het nieuwe museum nestelt zich daar in een groot leegstaand winkelpand en zal aan ruimte geen gebrek hebben.

Deze winkelruimte in Waalwijk is omgetoverd in een kunsthal met de intrigerende naam G…MHK. Foto > Luuk Aarts

Dit museum komt er in het kader van het gemeentelijk project ‘Volop Waalwijk’ dat beoogt om zoveel mogelijk plaatselijke initiatieven tijdelijk een plek te bieden in leegstaande winkelpanden. Uiteraard gaat het dan vooral om een nieuwe impuls voor de winkelstraten in het stadhart, maar ook de kunst en cultuur profiteren hiervan. Fotograaf Luuk Aarts nam het initiatief voor het G…MHK. Hij wil hiermee hedendaagse kunst dichter bij het publiek brengen en kunstenaars uit de regio een plek bieden om hun werk te tonen. Acht kunstenaars nemen deel en exposeren in G…MHK. Ook het Nieuwe SchoenenMuseum doet mee en het is de bedoeling dat er met enige regelmaat ook andere kunstenaars met hun werk te gast zijn.

De deelnemers van het eerste uur zijn naast Luuk Aarts zelf en het SchoenenMuseum Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks en Robert Aalbers. Samen exposeren zij onder meer fotografie, keramiek, schilder- en glaskunst, objecten en installaties. Tijdens openingsuren zijn de kunstenaars zoveel mogelijk ook zelf aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan. Ook workshops en demonstraties behoren tot de mogelijkheden. De toegang is gratis en het museum is geopend elke vrijdag en zaterdag en op koopzondagen, steeds van 12.00 tot 17.00 uur. (lt)

Meer op de Facebookpagina van G…MHK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *