Brabant Bokaal voor vrijwilligers in de culturele sector

Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld hebben dit jaar de Brabant Bokaal in de wacht gesleept. Het is een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant voor personen die zich als vrijwilliger op bijzonder wijze inzetten voor kunst in cultuur in de provincie. Commissaris van de Koning Wim van de Donk, tevens voorzitter van het fonds, reikt de Brabant Bokalen uit op 25 november 2019.

Charlotte Landsheer (’s-Hertogenbosch) ontvangt de Brabant Bokaal voor haar ‘ongelofelijke inzet en passie voor het keramische ambacht dat zij vol compassie en menselijkheid uitvoert. Ze is internationaal schatbewaarder van de keramiek en maakt met haar mensen aardewerk boordevol liefde’.

Willfred van der Kloet (Ulvenhout) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn grote verdiensten en veelzijdige toewijding voor de amateurkunst en voor zijn spilfunctie binnen het verenigingsleven van de blaasmuziek in Noord-Brabant.

Aat Rietveld (Breda) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn grote bijdrage aan natuurbehoud in het algemeen en de leefomgeving van de bij in het bijzonder. Zijn inspanningen voor bijen, imkers en bijenhouderijen zijn van grote betekenis voor onze provincie en ver daarbuiten.

De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project. In 2019 gaat het project over de zandpaden in Noord-Brabant. (en)

Op de foto: Vlnr Willfred van der Kloet, Charlotte Landsheer en Aat Rietveld. Foto Marc Bolsius

© Brabant Cultureel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *