Kleinood & Grootzeer publiceert dichtbundel van Bies van Ede

De kleine, bibliofiele uitgeverij Kleinood & Grootzeer in Bergen op Zoom bouwt al geruime tijd aan een fraai en consistent fonds van poëziebundels. Op 30 september 2019 presenteerde deze uitgeverij de bundel Wachten tot de wereld rond is van Bies van Ede en voegt daarmee een bekende auteur toe aan de reeks. Van Ede (Badhoevedorp 1957) is vooral bekend als schrijver van jeugdliteratuur, maar schrijft ook televisiescenario’s, romans, poëzie en liedteksten. De bundel die nu in Bergen op Zoom verscheen is zijn zevende dichtbundel, maar de eerste van zijn hand bij Kleinood & Grootzeer.

De bundels van Kleinood & Grootzeer zijn steeds zeer verzorgd met de hand gemaakt door graficus en uitgever Gerrit Westerveld. Zij verschijnen in een kenmerkend hoog en smal formaat dat zich goed leent voor poëzie en hebben een omslagje van doorzichtig folie. De oplage bestaat uit honderd genummerde en door de dichter gesigneerde exemplaren.


De bundel bevat vier cycli die gemeen hebben dat afscheid, verlies en de dood er een rol in speelt. Mooie gedichten, die een breed lezerspubliek verdienen. En een mooie toevoeging aan de reeks van deze kleine uitgeverij. (lt)

Bies van Ede, Wachten tot de wereld rond is. Bergen op Zoom: Kleinood & Grootzeer 2019, 62 pp., ISBN 978-90-76644-94-3, pb., € 18,00.

www.kleinood-en-grootzeer.com

(c) Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *