Niet eerder vertoonde buitenlandse films op festival Cinecitta

Het aanbod van nieuwe, internationale films is zo overweldigend groot dat zelfs bekroonde films of films met goede kritieken niet de Nederlandse bioscopen bereiken. Filmtheater Cinecitta in Tilburg wil daar verandering brengen met een festival waar dertien van die pareltjes uit evenzoveel landen te zien zijn.

Onder de titel 013CIFF (Cinecitta International Film Festival) zijn van donderdag 17 t/m zondag 20 oktober 2019 al die producties te aanschouwen. Het zijn films die werden geselecteerd op bekende festivals maar die net niet zijn doorgedrongen tot de Nederlandse filmtheaters. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan zevenduizend speelfilms uitgebracht en de meeste daarvan worden op één van de duizenden filmfestivals over de hele wereld vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood.

De geselecteerde films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de zevende kunstvorm, zo belooft Cinecitta. Het festival 013CIFF biedt een unieke en eenmalige kans om deze films te zien en erover na te praten met andere filmliefhebbers. Ook is er een masterclass voor filmmakers. Diverse regisseurs zullen in de avond bij hun filmvertoning aanwezig zijn voor een inleiding en een vraaggesprek. Zo ook Philippe Lesage uit Canada voor zijn film Genesis. (en)

Meer over dit festival https://013ciff.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *