De klank waar men doof voor werd

door Huub van Esch

Ik beet

Ik beet al zo vaak
mijn tong af
om de ander
niet

uit zijn droom en onwaarheid
te schokkeren
dat het al heel
lang

niet meer
bloedt of pijn
doet.

ik zwijg

Ik zwijg om mensen
niet te kwetsen.
Ik kwets ze met
mijn zwijgzaam-
heid.

Ik wil ze niet schofferen.

Om wat ik denk

Om wat ik denk
werd ik wie ik ben.
Om wie ik ben laat ik
zien wat ik weet.
Wie ik meen te zijn,
een gedroomde
stem.

Persoonlijkheid
heeft geen
bodem.

Huub van Esch (Haaren 1970) werkt in deeltijd als productie-medewerker. De meeste tijd besteedt hij aan het schrijven van gedichten. Hij publiceerde eerder in ‘Schoon schip’, in de verzamelbundel ‘Echte inkt’ van uitgeverij Opwenteling en in enkele verzamelbundeltjes samengesteld uit wedstrijden van uitgeverij Kontrast.

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *