Fotografie en beelden in galerie de Verdieping

In de Moergestelse galerie de Verdieping is een tentoonstelling te zien van de Nijmeegse fotografe Annie van Gemert en werk van de in Moergestel zelf actieve beeldhouwgroep van beeldhouwer Joep Vrenken.

Uit het fotoboek ‘Boerenkracht- generaties in beweging’ van Annie van Gemert.

Annie van Gemert (1958, Vught) is vooral bekend door haar in eigen beheer uitgegeven fotoboeken die resulteren uit vaak jarenlang lopende documentaire projecten. Zo publiceerde zij boeken over kloosterlingen, grote gezinnen en meisjesinternaten in Vlaanderen.  Ze richt zich met name op ‘werelden die op het punt staan te verdwijnen’. Haar meest recente boek, Boerenkracht- generaties in beweging,  kwam tot stand in samenwerking met het Limburgs Museum. Voor haar fotoserie ‘Jongens en meisjes’  – over meisjesachtige jongens en jongensachtige meisjes  – ontving zij in 2010 bij World Press Photo de 2e prijs in de categorie portretten series.  Tijdens de expositie is er ook een video te zien over de fotografe en haar werk.

‘Zonder titel’, een beeld uit 2018 gemaakt uit Afrikaanse zwarte steen van Joep Vrenken. Foto Joep Vrenken

Voor het Moergestelse accent bij deze dubbelexpositie zorgt de beeldhouwgroep van Joep Vrenken. De Moergestelse beeldhouwer weet al jarenlang mensen – voornamelijk 50-plussers –  te inspireren ’tot het scheppen van creaties in steen die zowel wat betreft materiaalbehandeling als kunstwerk het hobbyisme ontstijgen’, aldus een persbericht van kunstgroep de Verdieping. (je)

TENTOONSTELLING
ANNIE VAN GEMERT EN JOEP VRENKEN

GALERIE DE VERDIEPING

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *