Jeroen Bosch Ziekenhuis steunt beginnend kunsttalent

Op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch is nog tot 27 september de zomerexpositie JBZ Award 2019 te zien. De JBZ Award werd in 2012 voor het eerst uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor beginnend beeldend talent.

AKV | St. Joost uit ’s-Hertogenbosch draagt eindexamenkandidaten uit verschillende disciplines (grafisch/ruimtelijk ontwerp, beeldende kunst en illustratie/animatie) aan voor de prijs. De winnaar ontvangt 2.500 euro om te besteden aan de uitvoering van nieuw werk en wordt in de gelegenheid gesteld om te exposeren op de boulevard van het ziekenhuis, samen met de overige voorgedragen kunstenaars. 

‘Ze is wat ze maakt’, het winnende werk van Robin Mommers. Foto’s JBZ

Robin Mommers won begin juli de JBZ Award 2019 met haar interdisciplinaire werk Ze is wat ze maakt, een combinatie van stil en bewegend beeld. De jury, bestaande uit Jean Marc Reinold, voorzitter van de kunstcommissie JBZ, Fredric Baas, conservator van het Design Museum uit ’s-Hertogenbosch en Lotte van der Pasch, de winnaar van vorig jaar, noemde haar interdisciplinaire werk ‘eenvoudig, helder en krachtig’. 

Naast werk van Robin Mommers is op de expositie kunst te zien van Nick van Steen, Timon Prospèr ter Avest, Max Rijkers, Anne van den Berg, Lars van Kuppeveld, Iris Hendrickx en Marloes Vreeswijk, de overige studenten die door AKV | St. Joost voor de prijs waren voorgedragen. Ook is werk te zien van Lotte van der Pasch.  (cl)

ZOMEREXPOSITIE JBZ AWARD 2019

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *