Street Rock 2019 Bakel, van boerenkar tot Kerkplein

Op een boerenkar in de het centrum van het dorpje Bakel bij Helmond, werd midden jaren negentig een klein festival georganiseerd. De inzet van de medewerkers van het jongerencentrum Fuse zorgde ervoor dat het festival uitgroeide tot meerdere concerten, verdeeld over twee dagen. De boerenkar is vervangen door een groot professioneel podium en het aantal bezoekers is in 2019 opgelopen tot 3000. Fotograaf Corinne Jansen-Vulders ging voor Brabant Cultureel een dag sfeer proeven.

door Corinne Jansen-Vulders

Dit festival heet Street Rock en is inmiddels een bekend begrip in Bakel en omstreken. Naast de kerk in het hart van Bakel traden de afgelopen jaren onder meer Racoon, Memphis Maniacs, Handsome Poets, Pro Pain, Peter Pan Speedrock, After Forever, Mark Foggo, Kontrust, BZB, Komatsu en Navarone op.

Zanger John Connor van de hardcore punk en rapband, Dog Eat Dog. Foto Corinne Jansen-Vulders

De organisatie van het gratis toegankelijke Street Rock streeft afwisseling in (rock)muziekstijlen na. Zo is er dit jaar onder andere bluesrock, hardrock, metal, ska/reggae en fusion te horen.

Street Rock Festival 2019. Foto’s Corinne Jansen-Vulders

Een harde kern van acht vrijwilligers werkt gedurende het gehele jaar gedreven en toegewijd aan onder meer planning, programmering en sponsoring van Streetrock. Naarmate het festival nadert, groeit het aantal vrijwilligers tot ongeveer 150 mensen.

Zangeres Hanneke Kuunders van Prinz Klauz, de heavy metalband die voor de aller laatste keer optrad tijdens Streetrock. Foto Corinne Jansen-Vulders

Deze editie heeft Street Rock een grote internationale band toe kunnen voegen aan het programma: Dog Eat Dog (VS), een groep die al lang op het lijstje van de organisatie stond en het festival – naar verwachting – van de eerste tot de laatste minuut op stelten zette. Het overvolle plein sprong van voor tot achter mee met een klassieker als Who’s the king?.

Street Rock Festival 2019. Foto’s Corinne Jansen-Vulders

De afsluiter van Street Rock 2019 was de Bakelse rock-tributeband Prinz Klauz. Nadat de band besloot om te stoppen “gaan we nog een keer vlammen!”, aldus zanger John Klaus. Prinz Klauz wilde het allerlaatste concert geven op Street Rock, waar de groep al eerder stond.

Hair metal zanger John Diva and The Rockets Of Love. Foto Corinne Jansen-Vulders

De muzikale achtergrond van de bandleden varieert van theater tot heavy metal. Dit verklaart het open geluid en de soms verrassende muziekkeuzes. Het concert mondde uit in een  afwisselend optreden met vele rock-meezingers en meespringers, omlijst met een kleurrijke lichtshow, vlammenwerpers en confettikanonnen. En afgesloten met een lach en een traan.

STREET ROCK FESTIVAL 2019:

Zaterdag 13 juli

Queen Forever
Bad Medicine
Funky Monks
Mad Cows

Zondag 14 juli

Dog Eat Dog
Prinz Klauz
John Diva And The Rockets Of Love
Up The Irons
Splendid
Cooking John
Helldriver

STREET ROCK FESTIVAL BAKEL

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *