Met ACHTTIEN helpt Het Zuidelijk Toneel Eritrese jongeren op toneel

Iedereen heeft talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. New Dutch Connections (NDC) biedt jonge asielzoekers die mogelijkheden in de ToekomstAcademie (onderdeel van NDC). De afgelopen drie maanden hebben Het Zuidelijk Toneel en de ToekomstAcademie intensief samengewerkt met achttien Eritrese jongeren onder de achttien jaar. Onder begeleiding van trainers en theatermakers verkenden zij hun eigen verhalen en vonden zij manieren om die op een toneel te vertellen. Het is de derde keer dat Het Zuidelijk en New Dutch Connections op deze manier samenwerken. Het publiek kan de resultaten gratis zien in Tilburg en Breda.

Het is een feest om achttien te worden. Foto’s Het Zuidelijk Toneel

Het thema van de eindpresentatie is ACHTTIEN. Voor Nederlandse jongeren is het een feest om achttien te worden. Je bent officieel volwassen, je mag drinken, autorijden, stemmen. Kortom, je bent vrij. Maar wat betekent het voor iemand die als vluchteling hierheen is gekomen? De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je achttien wordt. Je moet terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. En ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

In deze eindpresentatie kan het publiek kennismaken met de jonge nieuwkomers, hun verhalen en toekomstdromen. De toegang is gratis. Belangstellenden moeten zich wel van tevoren melden bij De Nieuwe Vorst in Tilburg of Podium Bloos in Breda. (av)

New Dutch Connections

De Nieuwe Vorst – Tilburg
Woensdag 12 juni 2019, 20:00 uur

Podium Bloos – Breda
Donderdag 13 juni 2019, 20:00 uur

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *