Zuid-Afrikaanse animatiefilm en poëzie bij Man in de Maan in Eindhoven

Man in de Maan is de naam van een stichting die in Eindhoven literaire en aanverwante bijeenkomsten organiseert. Zondag 26 mei 2019 presenteert Carina van der Walt de animatiefilm Parys-Suite van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Diek Grobler. In deze dertien minuten durende animatiefilm verbeeldt Grobler een drietal gedichten die door Carina van der Walt zijn geschreven. Parys-Suite is een animatiefilm in vijf bewegingen met een maatschappelijk geëngageerd crescendo in Nagwaak. De drie verfilmde gedichten zijn vertaald in het Frans en het Engels. De gedichten, vertalingen en film worden op 26 mei in samenhang tot elkaar gepresenteerd.

Van der Walt schreef tien Afrikaanstalige gedichten voor Parys Etudes, een kunstenaarsboek dat zij samen met animatiefilmer Grobler maakte. Dat boek omvat de levens van historische vrouwen uit Parijs en hieruit koos Grobler de gedichten voor zijn animatiefilm. Gedurende 2016 en 2017 verbleef Grobler in de Cité Internationale des Arts in Parijs. Hij woonde de demonstraties bij die bekend zijn geworden als Nuit Debout. Die avonden op de Place de la Republique trokken veel media-aandacht. Hij vroeg aan Van der Walt om er een gedicht over te schrijven. Dat werd het gedicht Nagwaak. Tijdens de zondagmiddag bij Man in Maan licht Van der Walt deze achtergronden toe, leest zij de gedichten en zorgt zo voor een inleiding op de film. (lt)

Parys-Suite, zondag 26 mei 2019 vanaf 15 uur bij Man in de Maan, United-C, Kleine Berg 62, Eindhoven. Entree € 10,00 (CJP en We Are Public geldig).

www.manindemaan.nl

Bekijk de trailer van Parys-Suite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *