Publiek vindt de LocHal het beste gebouw van 2019

De LocHal in Tilburg heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing van BNA Beste Gebouw van het jaar 2019. De nieuwe ‘huiskamer van de stad’ in de Tilburgse Spoorzone kreeg bijna de helft van de tienduizend publieksstemmen. De vakjury riep de LocHal ook uit tot winnaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Dit is het gebouw met ‘de meest maatschappelijke meerwaarde’. “Een doods gebied in de stad is omgetoverd in een bruisende plek, waar bewoners uit heel Tilburg – en daarbuiten – bij elkaar komen”, aldus de jury.

De LocHal is gevestigd in een voormalige locomotiefloods. Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau en Inside Outside / Petra Blaisse hebben het monumentale industriële pand getransformeerd tot een levendige stadscampus. Behalve de bibliotheek hebben onder meer Kunstloc Brabant (voorheen bkkc en Kunstbalie) en Seats2meet (verhuur van werkplekken) er onderdak gevonden.

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de jaarlijkse architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. De winnende gebouwen in de diverse categorieën zijn door een vakjury gekozen uit 114 inzendingen. De prijsuitreiking vond op 17 mei 2019 plaatst in de LocHal. De Noord/Zuidlijn in Amsterdam door Benthem Crouwel Architects is uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. (cl)
(Foto Arjen Veldt)

www.bna.nl

Lees ook op Brabant Cultureel:
De monumentale LocHal in Tilburg is nu al een icoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *