Expositie genomineerden en winnaar Designprijs in Design Museum Den Bosch

De Designprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant wordt iedere twee jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper (in 2017 aan Piet Hein Eek) en aan een aankomend talent. Van 1 juni t/m 18 augustus 2019 presenteert Design Museum Den Bosch Designprijs Noord-Brabant 2019. De expositie toont het werk van de laureaat, textiel- en productdesigner Simone Post en het werk van de vier andere genomineerden: food- en concept designer Chloé Rutzerveld, art designer Théophile Blandet, bio designer Teresa van Dongen en Irene Stracuzzi met haar cross-over tussen design en datavisualisatie.

Simone Post met recycled kleed ‘Post Vlisco’. Foto Studio Aandacht

Simone Post streeft naar duurzame ontwerpen die geworteld zijn in traditie. Haar carrière lanceerde zij met het kleed Post-Vlisco. Daarmee worden de afgekeurde stoffen van textielfabrikant Vlisco nieuw leven ingeblazen. Ook werkt zij samen met hout- en plasticfabrieken om producten te maken van hun afval. “Recyclen is niets nieuws, maar de grootschalige manier waarop Simone Post dit aanpakt en de techniek waarmee ze dat doet wel”, aldus de jury. Aan de Designprijs Noord-Brabant is een bedrag van tienduizend euro verbonden. De prijsuitreiking door de Commissaris van de Koning vindt plaats tijdens de Dutch Design Week, op 20 oktober 2019. Dat gebeurt in Designcentrum Kazerne Eindhoven (cl)

Bekijk hier het werk van Simone Post en textielfabrikant Vlisco. Foto’s Studio Aandacht, Mathijs Labadie en David van der Stel

Designprijs Noord-Brabant 2019
1 juni 2019 t/m 18 augustus
Design Museum Den Bosch

Designprijs 2019 Design Museum Den Bosch

Simone Post


© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *