Romeinenweek 2019 met ook in Noord-Brabant volop activiteiten

Bij 4 en 5 mei denken we aan een andere bezetting dan die door de Romeinen. Toch maakte een groot deel van Nederland ongeveer vier eeuwen lang deel uit van het Romeinse Rijk. Om daar breed aandacht voor te vragen is er jaarlijks een Nationale Romeinenweek met een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.
Dit jaar is de zesde editie, van 4 tot en met 12 mei, en er valt ook in Noord-Brabant veel te zien en te beleven. Van Bergen op Zoom tot Cuijk, Van Eindhoven en ’s-Hertogenbosch tot Dongen. Er zijn exposities van soms onverwachte collecties, workshops en proeverijen, met als blikvanger op 11 mei een Romeinse Bierveldtocht die start bij Station Vught en eindigt bij brouwerij boegbeeld in Den Bosch. Onderweg is er een lunch en uiteraard volop gelegenheid om bieren te proeven. Alleen, de Romeinen hielden niet zo van bier. Die dronken wijn. Rare jongens… (lt)

Zie voor het volledige programma:

Romeinenweek

(Foto boven dit artikel van Milosz Bauza)

© Brabant Cultureel 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *