Udens museum heet voortaan Museum Krona, Kunst, Klooster, Kruidentuin

Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden kent inmiddels een traditie van kwaliteit en is een gevestigde naam op het gebied van kerkelijke en religieuze kunst. Toch kiest dit museum nu voor een nieuwe naam: Museum Krona.

Het museum dat deels is gehuisvest in en deels vastzit aan de abdij van de Birgittinessen in Uden, onderging onlangs een grootschalige vernieuwing. Architect Cees Dam en vormgever Willem Noyons namen het museum onder handen en eerder was de kruidentuin al een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de presentatie van het museum. Die nieuwe museale beleving krijgt nu ook gestalte in een nieuwe naam. Het Zweedse woord ‘krona’ betekent kroon en verwijst in dit geval naar de symbolische kroon die de zusters Birgittinessen dragen (en het is Zweeds omdat Birgitta een Zweedse heilige is). De ondertitel geeft aan wat het museum biedt.

Eind mei 2019 opent in het museum de tentoonstelling De Groene Middeleeuwen waarin de kruidentuin een centrale plek zal innemen. Deze expositie sluit aan bij die over Middeleeuwse tuinen die vanaf 2 mei t/m 1 september te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. (lt)

De kruidentuin bij het museum in Uden. Foto Museum Krona

Museum Krona Uden


Tentoonstellingen Middeleeuwse tuinen RMO Leiden


© Brabant Cultureel 2019

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *